Ny tråd Svara på tråd  [ 38 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa
Dom fina eleverna 
Författare Meddelande
Medlem
Inlägg Dom fina eleverna
"Efter en stund börjar Greger von Sivers att prata om några tidigare elever som hade ADHD.

– Idag hade jag omedelbart om jag sett de här eleverna: swisch! – särskild grupp, där ska ni vara! De får inte beblanda sig med... man måste skydda de fina eleverna. Och när man får till det, ja då får man en bra skola. Det är som ett ruttet äpple bland andra äpplen, då sprider det sig, säger Greger von Sivers, och fortsätter:

– För det där blir som en cancersvulst. För de här är ju ganska tuffa de här killarna. Dessutom en del av dem är ju riktigt smarta, intelligenta, och då får de, de får lite såna här hangarounds. Och så sprider det sig, det är som att få in ett ruttet äpple i äppelkorgen. Det måste man bara – swisch! Bort med dem direkt."


http://www.svt.se/ug/rektorn-man-maste-skydda-de-fina-eleverna


30 oktober 2013, 17:08
Medlem
Inlägg Re: Dom fina eleverna
http://www.expressen.se/nyheter/rektorn-om-barn-med-adhd-en-cancersvulst/


30 oktober 2013, 18:17
Moderator
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Alltså, de där trångsynta idiotrektorerna är som en cancersvulst, som när man får ett ruttet äpple i en korg - svisch, bort med dem! Man måste skydda de fina rektorerna.


30 oktober 2013, 19:53
Medlem
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Greger von Sieve? Passande namn... :roll:


30 oktober 2013, 20:24
Medlem
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Jag blir alldeles mållös och matt av ilska!!! Ett sån jävla stolpskott!!! :05:


31 oktober 2013, 02:12
Moderator
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Jag tycker Inco sa det. (Inte apropå "stolpskott" alltså, utan allmänt.) Vill bara tillägga att det ju är det här man får när man släpper in kapitalismen där den inte hör hemma (och inte håller den i korta tömmar där den i brist på bättre människoart hör hemma). Det blir stolpskottens gärsgård. Duh.

Ursäkta om jag tjatar, men det är inte mitt fel. Dagens politiska verklighet är tjatig i det här avseendet.

Kan förresten också tillägga att de här rektala rektorerna borde få lovemang. Fast vad skulle det hjälpa så länge vi har de politiker vi har.


31 oktober 2013, 02:25
Moderator
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Antar att TV-tiderna t.o.m. söndag gäller repriser på det här programmet:
http://www.tv.nu/program/uppdraggranskning

Och här tycks nätvisningen vara:
http://www.svt.se/ug/friskolor-valjer-bort-besvarliga-elever

Får försöka se…


31 oktober 2013, 02:32
Moderator
Inlägg Re: Dom fina eleverna
… och Björklund vet vad han måste säga. Tro honom inte. Det här är ett systemfel och hade han inte varit försvuren åt systemet hade han inte blivit minister.


31 oktober 2013, 02:36
Medlem
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Zombie: Att rektorn är ett stolpskott som får härja fritt utan åtgärd är som du skriver ett uttryck för ett systemfel, ja. (Nu valde ju fanskapet att avgå och sälja sin friskola när han blev rejält påkommen med byxorna nere vid fotknölarna, korslagda händer framför kuken och ett jävligt brett "Vaaaa??? Vem då? Jaaaag????2-stomatolflin klistrat över hela nyllet - bildligt talat, menar jag. Good fuckin' riddance! Problemet är ju bara att ett nytt stolpskott till rektor med till visshet gränsande sannolikhet kommer att dyka upp och ta den avgåendes plats - just pga det inbyggda systemfel som det vinstdrivande friskoleeländet innebär...)

För anser jag att i dagens läge är kapitalismen sedan cirka ett århundrande tillbaka i tiden inte bara moget utan rejält övermoget att avskaffas som dominerande socioekonomiskt system. Och då menar jag i sista hand och i synnerhet globalt! Det hör inte hemma någonstans i ekonomins dominerande sektorer: Vare sig inom det som finns kvar av offentlig sektor eller inom storindustrin och finansinstitutionerna. (Små och upp till medelstora företag behöver inte socialiseras, enligt min mening - såvida inte deras anställda kräver det och då ställer jag mig givetvis på de anställdas sida i klasskampen. Det viktiga är att i ett land som Sverige de 50 största storföretagen, bankerna, försäkringsbolagen och övriga dominerande finansinstitutioner socialiseras utan kompensation, förutom en behovsprövad sådan, till de tidigare ägarna (som exkapitalister medger jag dem gärna rätten att överleva och leva som medborgare i demokratiskt socialistiskt övergångssamhälle). Resten av samhällsekonomin kan lugnt lämnas i fred, då dessa sektorer inte utgör nämnda ekonomis ryggrad). Då först har vi ett samhälle där en generell välfärd och en högkvalitativ utbildning och omsorg för alla, efter var och ens förutsättningar och behov kan garanteras för just alla! En sak har nämligen de borgerliga, nyliberala apologeterna rätt i: Det man inte äger, kan man i längden inte kontrollera. Och mot privatkapitalistiskt ägande, som koncentrerat merparten av samhällets rikedomar i samhällets topp, på grundval av en fullständigt ohållbar rovdrift inte bara på människor utan också på naturresurser och planetens biosfär, ställer jag samhälleligt, socialt, kollektivt ägande av de viktigaste resurserna under demokratisk gräsrotskontroll av lönearbetarnar, brukarna, konsumenterna och berörda i största allmänhet.

En aspigt nördig harang, det erkännes - dock om något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och som känns ännu mer brännande aktuellt idag än när jag var tonåring och definierade mig som en nykläckt (och ideologiskt rätt vildvuxen) marxist. ;)


31 oktober 2013, 12:18
Medlem
Inlägg Re: Dom fina eleverna
Tja, rektorn hade inte någon vidare taktkänsla nej.
Men tadaaa - jag håller med i sak på en del sätt.

Orkar inte skriva på nytt så här kommer från Aspergerforum:

LILITH_ skrev:
Nu råkar det ju vara så att det i många klasser finns stökiga elever som dels försvårar för andra elever att tillgodogöra sig undervisningen och dels drar med sig en del av de andra eleverna som då också blir stökiga.
Det är en realitet.

Och en hel del av den stökigheten har antagligen neuropsykiatriska orsaker hos dessa elever. Inget att hymla om.
En annan del kan bero på neuropsykiatriska störningar i familjen som de stökiga eleverna växer upp i, missbruk, våld, psykisk sjukdom och allmän misär pga. bristande organisationsförmåga ex.
Också en realitet.

Låtsas vi som att allt är frid och fröjd så lär det aldrig bli någon utveckling mot det bättre.

Jag gillar inte tanken på att (fri)skolor ska välja sina elever på grundval av hur eleverna beter sig, vilka svårigheter de kan förväntas ha och ge i en klass. Men jag förstår det.
Jag ogillar även tanken på skolor som vinstdrivande företag, hela ideologin bakom riskerar att bli helt felvriden.
Vilket den tydligtvis också blir i många fall.

Vad jag däremot gillar, är tanken att åtminstone försöka gruppera elever på ett sätt som ökar hela klassens förmåga att tillgodogöra sig den undervisning som ges. Sådant ska vara obligatoriskt i alla skolor.
Som det ser ut idag så förväntas alla barn fungera i alla typer av skolmiljöer. Det skulle man aldrig förvänta sig av vuxna på en arbetsplats. Men barn ska anpassa sig till stökiga klasskamrater, slutkörda lärare osv. osv. och så undrar vi varför den svenska skolan halkat efter så...

Barn med särskiljda behov ska ges möjlighet att få en anpassad skolgång. Barn med någorlunda normala behov ska ges möjlighet att tillgodogöra sig undervisningen utan störande moment.
Barn med läshuvud och ambitioner ska ges möjlighet att utvecklas på sina villkor, utan bromsklossar (=mindre ambitiösa elever som resulterar i slutkörda lärare).

Det behövs mer riktade resurser till skolorna överlag och definitivt mer elitistiskt tänk - inte mindre!
Varför inte en friskola med inriktning adhd men med elitistiska mål istället för särskolestämpel? Det borde vara vinstbringande...


1 november 2013, 00:31
Ny tråd Svara på tråd  [ 38 inlägg ]  Gå till sida 1, 2, 3, 4  Nästa


Som gäst saknar du privilegier.


Kontakt: vipere@gmail.com